Χιλή: Έφοδοι και συλλήψεις για έρευνα βομβιστικών επιθέσεων

Σχόλιο από της συντακτική ομάδα του εγχειρήματος «Ευλογημένη Η Φλόγα»: Παρακάτω παραθέτουμε δύο αναφορές του Informativo Anarquista σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σστην Χιλή για τις εφόδους και τις διώξεις που έγιναν στα πλαίσια έρευνας για ορισμένες πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ως Informativo Anarquista, στοχεύουμε να παράσχουμε μια σύντομη ενημέρωση για τα πρόσφατα γεγονότα που ξεδιπλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουλίου, παραμονή της επετείου της ηληκιωμένης συντρόφισσας Luisa Toledo.

  • Η αστυνομία διεξήγαγε μια σειρά από εφόδους στο Radio Villa Francia, στο Comedor Popular Luisa Toledo και σε πολλα σπίτια σε διάφορες κοινότητες, όπως στα Estación Central, Macul, Santiago Centro, La Granja, Cerrillos και Maipú.
  • Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, η επιβολή του νόμου αποκάλυψε σε μια τοποθεσία βιοτεχνικά και βιομηχανικά όπλα όπως πιστόλια, περίστροφα, μια καραμπίνα και ένα πυροβόλο όπλο μαζί με πυρομαχικά.
  • Σε μία άλλη κατοικία ανακαλύφθηκε ένα βιομηχανικό εκρηκτικό που χρησιμοποιείται για εξορύσεις.
  • Επιπλέον, μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα που περιείχε μπαρούτι και ένα δακρυγόνο κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής εφόδου.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, το απόγευμα της 6ης Ιουλίου, πολλά άτομα κατηγορήθηκαν επίσημα. Από τις 8 Ιουλίου, ένα άτομο παραμένει στο νοσοκομείο. Από τα κρατούμενα άτομα, κάποιος έχει τοποθετηθεί σε προληπτική κράτηση, δύο είναι υπό νυχτερινό κατ ‘οίκον περιορισμό, εννέα κρίθηκαν ότι προσάχθηκαν παράνομα κρατούμενοι και ένας είναι σε αναμονή για έφεση.

Σήμερα, 8 Ιουλίου, έχει επιβεβαιωθεί η προληπτική κράτηση ενός συντρόφου και ο κατ’ οίκον περιορισμός δύο άλλων. Οι εννέα σύντροφοι που είχαν προηγουμένως κρατηθεί παράνομα εξακολουθούν να περιμένουν μια απόφαση μέχρι τις 9 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, ο σύντροφος που αναμένει έφεση, έχει τεθεί σε κατ ‘οίκον περιορισμό μέχρι την πληρωμή εγγύησης. Ωστόσο, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Νότου έχει υποβάλει έφεση, την οποία το Εφετείο αναμένεται να συζητήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου. Επιπλέον, ο νοσηλευόμενος άνθρωπος κατηγορήθηκε επισήμως και τοποθετήθηκε σε προληπτική κράτηση.

Αυτές οι έφοδοι προέκυψαν από μια έρευνα για μια εκρηκτική συσκευή που τοποθετήθηκε σε μια εταιρεία αυτοκινήτων Nissan τον Δεκέμβριο του 2023 και την τοποθέτησ μιας «κολλώδους βόμβας» σε ένα όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ταραχών της 29ης Μαρτίου που είχαν γίνει με αφορμή την Día del Joven Combatiente (Ημέρα των Νεαρών Μαχητών)

Αλληλεγγύη με όσους κρατούνται ή φυλακίστηκαν

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

…Προσθέτουμε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις απόπειρες βομβιστικών επιθέσων και νέες ειδήσεις σχετικά με τις δίκες. Η κατάσταση ήταν ως εξής:

  • Στις 9 Ιουλίου το εφετείο συμφώνησε στο αίτημα του Γραφείου του Εισαγγελέα του Νότου και η προδικαστική κράτηση των εννέα συντρόφων/ισσών τερματίστηκε, οι οποίες κρατήσεις αρχικά είχαν κηρυχθεί παράνομες τις συλλήψεις τους από το 6o εγγυοδοτικό δικαστήριο. Από τον νόμο περί των όπλων διώχθηκαν οι εξής σύντροφοι: Daniel Yáñez Seguel, Ismael Almonacid Sánchez, Tomás Montenegro Astudillo, Ricardo Alvarado García, Patricio Araya Muñoz, René Camacho Cáceres, Marcelo Ahumada Jiménez, Roberto Ocampo Binder, και Sebastián Moncada Román.
  • Η συντρόφισσα που με την υπεράσπισή της έχει προταθεί μια πληρωμή 1 εκατομμυρίου πέσος, παρέμεινε επίσης σε προδικαστική κράτηση, απορρίπτοντας αυτή την πρόταση σήμερα. Η Μίλαν Μιράντα διώκεται για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού και κατοχής εκρηκτικών, αφού βρέθηκε μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα με μπαρούτι και ένα βιομηχανικό εκρηκτικό υλικό στο σπίτι της.
  • Ο José Araya Vidal, ο σύντροφος που υπέστη κάταγμα σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, και που νοσηλευόταν, ήταν επίσης σε προδικαστική κράτηση και είναι ο μόνος κατηγορούμενος για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
  • Ο μόνος που διώκεται από τον νόμο 20000 για τα ναρκωτικά, είναι ο Marcelo Garay, ο οποίος ήταν σε προδικαστική κράτηση το Σάββατο 6 Ιουλίου.
  • Υπάρχουν 12 συντρόφια που παραμένουν σε προδικαστική κράτηση.

 

Πηγή: Informativo Anarquista

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.