Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Καταστροφή δέκα μηχανημάτων OMNY από το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Συγκοινωνιών

Πρόσφατα, Μαύροι Επαναστάτες στην Ατλάντα έστειλαν κάλεσμα για ένα Καλοκαίρι Αντίστασης, μια παρατεταμένη, μαχητική και αποκεντρωμένη εκστρατεία που στοχεύει ενάντια στις αποικιοκρατικές Ηνωμένες Πολιτείες, της σιωνιστικής πελατειακής κυβέρνησής τους και των πολλών συνεργών τους που προωθούν μια γενοκτονική ατζέντα στην Παλαιστίνη που σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ως απάντηση, στρέψαμε την προσοχή μας στο MTA και στο σύστημα ανέπαφων πληρωμών, OMNY, που προσπαθούν να μας το μπαστακώσουν στην Νέα Υόρκη. Αυτά τα μηχανήματα αντιπροσωπεύουν έναν κόσμο στον οποίο πρέπει να ανταλλάξουμε την ιδιωτικότητά μας με το δικαίωμα να κυκλοφορούμε στην πόλη μας. Η ύπαρξη της ΟΜΝΥ και η επιθυμία της πόλης να καταργήσει σταδιακά όλες τις άλλες μεθόδους πληρωμής είναι ένα προφανές τέχνασμα για να αυξηθεί η επιτήρηση και να παραβιαστούν περαιτέρω οι κοινότητές μας με την αστυνόμευση των κύριων αρτηριών διέλευσης για τους καθημερινούς Νεοϋορκέζους, λες και τα μετρό δεν ήταν ήδη γεμάτα με μπάτσους.

Σπάσαμε δέκα από αυτά τα μηχανήματα σε πολλούς σταθμούς του μετρό σε όλη την πόλη. Υπολογίζουμε ότι αυτό ισοδυναμεί σε ζημία περίπου 40.000 $.

Το OMNY είναι εν μέρει αποτέλεσμα σύμβασης μεταξύ της MTA και της Cubic Corporation, μιας εκτεταμένης πολυεθνικής οντότητας που ανήκει στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Veritas Capital [9 W. 57th St.]. Το χαρτοφυλάκιο της Veritas περιλαμβάνει επίσης την Peraton, η οποία συνεργάζεται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για την κατασκευή του HART. Αυτό το προηγμένο σύστημα επιτήρησης θα συντάξει και θα συγκεντρόσει βιομετρικά και άλλα δεδομένα για σχεδόν 300 εκατομμύρια άτομα, διευκολύνοντας περαιτέρω την εκστρατεία τρόμου του DHS κατά των μεταναστών και των έγχρωμων κοινοτήτων. Αυτή η βάση δεδομένων, φυσικά, θα είναι σύντομα ανοιχτή στις σιωνιστικές δυνάμεις ασφαλείας μέσω του Enhanced Border Security Partnership του DHS, το οποίο υπόσχεται ταχεία αμοιβαία ανταλλαγή βιομετρικών πληροφοριών μεταξύ της σιωνιστικής οντότητας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Η Veritas επενδύει στις καταπιεστικές τεχνολογίες που στηρίζουν τα επιβεβλημένα αποικιακά σύνορα που έχουν κατασκευαστεί στην παλαιστινιακή γη και μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαλύοντας παραδοσιακά αυτόχθονα εδάφη. Εδώ, στο περιθώριο, βλέπουμε την ακραία κρατική βία να εφαρμόζεται εναντίον εκείνων που έχει αποφασίσει να κρατήσει έξω με κάθε μέσο, ​​τόσο μέσω ενεργής βίας—όταν ο σιωνιστικός στρατός δολοφονεί εν ψυχρώ Παλαιστίνιους— όσο και παθητικής, όταν οι πράκτορες των ΗΠΑ επιτρέπουν οικογένειες να πνιγούν στο Ρίο Γκράντε μπροστά στα μάτια τους. Αυτές οι φρικαλεότητες είναι πολλαπλές και η Veritas επωφελείται από αυτές.

Εάν η πόλη σας διαθέτει σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, είναι πιθανό να συνδέεται με το Cubic και το Veritas. Το σύστημα Ventra του Σικάγο, το Oyster του Λονδίνου, η Breeze card στην Ατλάντα και αμέτρητα άλλα συστήματα εντός και εκτός των ΗΠΑ είναι όλα έργα του Cubic. Οι κυβερνήσεις σας σας ξεπουλούν σε μια ιδιωτική εταιρεία που προωθεί ενεργά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια από την Παλαιστίνη μέχρι το Μεξικό. Γιατί; Κατά την άποψή μας, παρουσιάζουν μια ολοένα πιο στρατιωτικοποιημένη εκδοχή του ήδη υπάρχοντος αστυνομικού κράτους. Οι αστυνομικοί που πλημμυρίζουν το μετρό και οι έλεγχοι αποσκευών της Εθνικής Φρουράς είναι μόνο η αρχή. Βασίζονται στο ότι έχουμε συνηθίσει να είμαστε υπό έλεγχο σε κάθε πτυχή της ζωής μας, να εγκαταλείπουμε πρόθυμα την ιδιωτικότητά μας σε αντάλλαγμα της σάπιας ιδέας τους για «ασφάλεια».  Δεν υπάρχει ασφάλεια υπό κατοχή, και ζούμε πράγματι σε κατεχόμενα εδάφη. Μπορεί να μην αντιμετωπίζουμε ακόμη την ίδια βία στη μητρόπολη όπως βλέπουμε στο περιθώριο, αλλά, καθώς η αντίσταση μεγαλώνει και η ιντιφάντα παγκοσμιοποιείται, σίγουρα προετοιμάζονται σε περίπτωση που γίνουμε πολύ θορυβώδεις, πολύ ακυβέρνητοι. Είμαστε βατράχια σε μια κατσαρόλα που ζεσταίνεται αργά.

Η απενεργοποίηση αυτών των μηχανών είναι μόνο μια μικρή πράξη αντίστασης, που δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα καλό, βαρύ σφυρί (μισό κιλό ή περισσότερο, χωρίς ξύλινες λαβές), κάποιο εξοπλισμό ασφαλείας (γυαλιά και προστατευτικά γάντια) και ένα καλό σχέδιο για την απόκρυψη της ταυτότητάς σου. Φέρε έναν φίλο για να προσέχει και πηγαίνετε στην πόλη. Σπάστε ένα OMNY, καλύψτε μια κάμερα, σπάστε μια από τις ηλίθιες βιντεο-διαφημίσεις τους. Γίνετε μέλος του Μετώπου Απελευθέρωσης των Συγκοινωνιών σήμερα!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Διέλευσης

Πηγή: Never Sleep

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.