Βερολίνο, Γερμανία: Εμπρησμός γερανού γεώτρησης της Bauer AG για την συμμετοχή της στην κατασκευή του “THE LINE”

Η Bauer AG είναι μια εξαιρετικά εξειδικευμένη εταιρεία πολιτικής μηχανικής που συνεργάζεται για την καταστροφή των οικοτόπων και την απέλαση των κατοίκων τους λόγω της παγκόσμιας συμμετοχής της σε έργα υποδομών και γιγαντιαίων κατασκευαστικών έργων. Η ανάπτυξη των αγροτικών μηχανών γεώτρησης και εκσκαφών στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη δεν είναι ποτέ καλό νέο και συχνά σημαίνει το τέλος μιας ποικιλόμορφης χλωρίδας και πανίδας υπέρ μιας γκρίζας δυστυχίας από χάλυβα και σκυρόδεμα.

«Ό, τι κάνουμε σήμερα καθορίζει πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο»

Αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της Bauer είναι μια σοβαρή απειλή εναντίον όλων όσων υπάρχουν για όλα όσα δεν αντιστοιχούν στη δυτική ιδέα της προόδου ή για όλα όσα θέλει να καθυποτάξει. Επειδή, όπου επεκτείνονται τα τόσο περιλάλητα επιτεύγματα του πολιτισμού, πάντα επικρατεί μια αποικιοκρατική νοοτροπία που θέλει να ποσοτικοποιήσει κάθε τι ζωντανό σύμφωνα με τη χρηστικότητά του και έχει εμμονή με την επιθυμία να κυριαρχήσει και να ελέγξει το άγριο και το απρόβλεπτο. Αλλά αυτό δεν μένει πάντα χωρίς απάντηση. Πρόσφατα, η συνεχιζόμενη αντίσταση του αυτόχθονα λαού των Wet’suwet’en ενάντια στον παράκτιο αγωγό Gaslink στον Καναδά, ο οποίος διατρέχει την επικράτειά τους, έχει επιστήσει την προσοχή στη συμμετοχή της Bauer σε αυτό το έγκλημα. Η Bauer όμως δεν θέλει να μάθει τίποτα για όλα αυτά. Η εταιρία δεσμεύεται για υπευθυνότητα και βιωσιμότητα και καυχιέται για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και του αποτυπώματος του CO2 μέσω καινοτόμων λύσεων και της ψηφιοποίησης.

Όμως, όταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας δείχνει τα δολάριά του και μιλά για λογαριασμό της ενεργειακής μετάβασης, τρέχει γρήγορα σ’ αυτόν. Πρόκειται για την εφιαλτική πραγματικότητα μιας δυστοπικής έξυπνης πόλης που ονομάζεται THE LINE, όπως επίσης και το πολυπόθητο πράσινο υδρογόνο και τα ιπτάμενα ταξί που ελέγχονται από AI. Το THE LINE είναι ένας γιγαντιαίος οικισμός και κατασκευαστικό έργο μιας νέας φουτουριστικής πόλης, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα φτάσει τα 10 χλμ. ξεκινώντας από την Ερυθρά Θάλασσα και θα είναι 200 μέτρα φαρδύ και 500 μέτρα ψηλό για έως και 9 εκατομμύρια κατοίκους. Υποσχόμενη ως η πρώτη ανθρακικά ουδέτερη πόλη, το έργο προσελκύει διεθνείς εταιρείες και επενδυτές, και στοχεύει να γίνει πρωτοπόρα για μελλοντικές μεθόδους αστικής ανάπτυξης. Έξυπνη, συνδεδεμένη, περιβαλλοντικά ενσυνείδητη. Ακολουθώντας τελείως το Δυτικό Zeitgeist. Επιπλέον, η έξυπνη πόλη αποσκοπεί στην προώθηση του υδρογόνου, μια σημαντική πηγή ενέργειας για την ενεργειακή μετάβαση. Κάποιες από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ήδη κλείσει μεγάλης-κλίμακας συμβλόλαια για το THE LINE, συμπεριλαμβανομένου των ThyssenKrupp, Volocopter, Bauer AG, Trewi, Navia και FCC. Η Bauer AG είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή βαθιάς γεώτρησης με όγκο τάξης τουλάχιστον 240 εκατομμυρίων. Με ένα τέτοιο ποσό, μπορεί εύκολα να παραβλεφθεί ότι είναι κυρίως οι μετανάστες εργαζόμενοι που τρώνε βάναυση εκμετάλλευση στο εργοτάξιο. Για να επιτευχθεί αυτό το έργο, η Σαουδική κυβέρνηση έχει επίσης μετεγκαταστήσει χιλιάδες ανθρώπους του αυτόχθονα λαού των Howeitat που ζούσαν εκεί για αιώνες. Εκείνοι/ες που αντιστέκονται συλλαμβάνονται, βασανίζονται ή δολοφονούνται. Η ενεργειακή μετάβαση στα καλύτερά της. Ακόμη και οι τεχνολογικές καινοτομίες που τόσο επαινούνται δεν είναι πλέον τόσο μαγευτικές όταν σκέφτεται ότι εφαρμόζουν ψηφιακά συστήματα επιτήρησης προκειμένου να βρεθούν πολιτικοί αντιφρονούντες και να επιτρέψουν τον εκτεταμένο κοινωνικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται παράλογες ποσότητες πόρων για να υλοποιήσουν αυτή την τρέλα και πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτή η έξυπνη πόλη-τέρας μήκους 170 χλμ. θα εμποδίσει μαζικά τα κύματα μετανάστευσης της άγριας ζωής και θα θέσει την τοπική πανίδα και χλωρίδα εκτός ισορροπίας.

Τελικά, το THE LINE είναι μία ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή και μια ανθρώπινη τραγωδία. Το μόνο καλό είναι ότι τα ψέματα της ενεργειακής μετάβασης εκτίθενται από μόνα τους με παραδείγματα όπως αυτό. Τελικά, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο πέρα από τη μεταρρύθμιση της βιομηχανικής και τεχνολογικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη σταθερή ώθηση για την οικονομική ανάπτυξη και τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Στην φωτιά και στις φλόγες όσοι συμμετέχουν και πλουτίζουν από αυτό!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πυρπολήσαμε τα υδραυλικά καλώδια ενός γερανού γεώτρησης της Bauer σε ένα εργοτάξιο στο Köpenickerstrasse στο Berlin-Mitte τη νύχτα της 12ης Ιουλίου.

Περισσότερα για αυτό στο: Switchoff – THE LINE [Γερμανικά]

Πηγή: Γερμανικό Indymedia

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.