Βέρνη, Ελβετία: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Implenia – Κάτω τα χέρια από Sápmi!

Μια συνεισφορά από ορισμένους αναρχικούς στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης “Train to Nowhere” από τις 11 έως τις 17 Αυγούστου 2024

Το βράδυ της 13ης Αυγούστου επισκεφθήκαμε την Implenia AG στη Βέρνη. Το μήνυμά μας ήταν ξεκάθαρα και απλό: Κάτω τα χέρια από το Sápmi! Η Implenia AG ανακατεεται για άλλη μια φορά, όταν πρόκειται για βρώμικες συναλλαγές κάθε είδους. Είναι μια από τις άμεσες πηγές χρηματοδότησης για τη λεγόμενη Γραμμή Βόρειας Βοθνίας, μια σιδηροδρομική γραμμή στην κατεχόμενη περιοχή των Σάμι.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εβδομάδα δράσης, γενικές πληροφορίες για το έργο και ενδιαφέρουσες λίστες και συνδέσμους θα βρείτε εδώ:

https://barrikade.info/article/6517

Σημείωση του εγχειρήματος «Ευλογημένη Η Φλόγα»: Πληροφορίες στα Ελληνικά υπάρχουν στον εξής σύνδεσμο:  https://blessed-is-the-flame.espivblogs.net/diethnes-kalesma-drasis-kata-tis-sidirodromikis-grammis-tis-vorias-vothnias-soyidia/

Για εμάς, το έργο κατασκευής της γραμμής Βόρειας Βοθνίας εντάσσεται σε μια σειρά αποικιακών έργων που δεν σταμάτησαν ποτέ. Παρόλο που αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία συνεχίζουν να μας λένε ότι η εποχ της αποικιοκρατίας έχει περάσει και ανήκει στα βιβλία της ιστορίας, οι δομές, η καταπίεση και η εκμετάλλευση συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Αυτό συμβαίνει και στο Sápmi, η οποία είναι ακόμη κατεχόμενη γη. Η ιστορία του αποικισμού και της καταπίεσης των Σάμι είναι μακρά και περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πτυχές. Ένα από αυτά είναι η υλική εκμετάλλευση του εδάφους και της φύσης. Το έργο κατασκευής της γραμμής Βόρειας Βοθνίας πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό σε αυτό το πλαίσιο. Η σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστεί όπου βολεύει τους κατασκευαστές χωρίς καμία εκτίμηση για το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή τα βοσκοτόπια των ταράνδων. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η βοσκή ταράνδων στο Sápmi αποτελεί πηγή επιβίωσης για πολλούς ανθρώπους. Όλα έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα στον καπιταλισμό, ώστε η μεταφορά αγαθών να μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά και να είναι δυνατές μεγαλύτερες δυνατότητες παράδοσης. Πρόκειται δηλαδή για την ακόμη ταχύτερη εκμετάλλευση της γης χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τοπική χλωρίδα και πανίδα. Φυσικά, καμία κυβέρνηση δεν το λέει αυτό, ούτε καν η σουηδική, που είναι ένα από τα κράτη-κατακτητές στην περιοχή. Λέγεται επίσημα ότι πρόκειται για την οικονομική ανάπτυξη της Σουηδίας και τις επενδύσεις σε αποκεντρωμένες περιοχές, που θα πρέπει να φέρουν «πλεονεκτήματα» στους ντόπιους. Ωστόσο, για εμάς είναι ξεκάθαρο: Ακόμα κι αν χρειάζονται νέες λέξεις για τις προθέσεις τους, όπως «επένδυση για την πράσινη μετάβαση», δεν εννοούν ανθρώπους που ζουν μαζί με τη γη και το περιβάλλον ή μια αυτοκαθορισμένη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Εννοούν ακριβώς τον ίδιο καπιταλισμό υπό το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος, ο οποίος, όπως πάντα, δεν θα λάβει υπόψη του τους ανθρώπους και τη φύση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει με όλο αυτό το πράσινο ξέπλυμα και τίποτα δεν θα αλλάξει.

Η Implenia AG είναι ένας από τους επενδυτές του κατασκευαστικού έργού. Η ελβετική εταιρεία κάνει κατασκευές παντού στην Ελβετία και φαίνονται παντού τα εργοτάξια και τα εταιρικά της οχήματα. Στην Ελβετία προσπαθούν να διατηρήσουν μια καθαρή εικόνα και γράφουν, για παράδειγμα, στον ιστότοπό τους για τις αξίες της εταιρείας τους:

« …

  • Ακεραιότητα. Τηρούμε υψηλά πρότυπα δεοντολογίας, είμαστε ειλικρινείς και ενεργούμε σύμφωνα με τις τις συμφωνίες που έχουμε κάνει. Ζούμε με ακεραιότητα όντας ειλικρινείς και αξιόπιστοι, ενεργώντας με σεβασμό και πάντα με χαμόγελο 🙂
  • Βιωσιμότητα. Παράγουμε βιώσιμα αποτελέσματα και προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον. Ζούμε τη βιωσιμότητα μαζί δημιουργώντας ένα μέλλον που αξίζει να ζήσουν όλοι.»

https://implenia.com/ueber-uns/vision-mission-und-werte/

Αυτά τα πρότυπα πιθανότατα δεν ισχύουν για τους ανθρώπους στο Sápmi.

Δεν έχουμε ξεχάσει επίσης τι έχει οργανώσει η Implenia AG στην Ελβετία. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι συμμετείχαν στην επέκταση της φυλακής Bässlergut στη Βασιλεία. Υπεύθυνη για αμέτρητες φυλακίσεις και απελάσεις, αυτή η εταιρεία έχει συχνά δείξει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα κεφαλαιουχικά της συμφέροντα και τίποτα άλλο.

Τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν να θυμώνουμε. Η υποκρισία σας μας εξοργίζει. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες που διαπράττουν απάνθρωπες πράξεις, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν ένα άρρωστο σύστημα και την επιδίωξη του κέρδους τους, μας εξοργίζει. Η οργή αυτή συχνά συνοδεύεται από ένα αίσθημα αδυναμίας όταν βλέπουμε τις σχέσεις εξουσίας που αντιμετωπίζουμε.

Μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδυναμία και να κάνουμε κάτι γι’ αυτήν. Είναι όλοι τους ευάλωτοι. Όλες οι δουλειές τους είναι σε κτίρια που μπορούμε να βρούμε. Έχουν όλοι αυτοκίνητα, είτε ιδιωτικά είτε εταιρικά. Και όλοι βασίζονται σε κρίσιμες υποδομές όπως η σιδηροδρομική πρόσβαση, οι δρόμοι, οι διάφορες προσβάσεις καλωδίων ή οι πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας για να πραγματοποιήσουν την αποκρουστική τους επιχείρηση.

Αυτά είναι μερικά σημεία που μπορούμε να χτυπήσουμε. Η λίστα είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερη. Έτσι λοιπόν τους συναντήσαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τους στη Βέρνη. Με λίγη μπογιά και μερικά χτυπήματα με σφυριά, φέραμε λίγο φρέσκο ​​αέρα στα γραφεία τους αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Αλληλεγγύη σε όλους όσους παλεύουν για μια καλή ζωή για όλους. Μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Μαζί με τη γη αντί εναντίον της.

Αλληλεγγύη στην αντίσταση ενάντια στο Tren Maya

Χαιρετισμούς στους/ις συντρόφους/ισσες της «Ηφαιστειακής Ομάδας για τον τερματισμό της Tesla!», για περισσότερες τέτοιες λαμπερές φωτιές τη νύχτα

Κάποιοι/ες αναρχικοί/ες

Πηγή: Switch OFF! Te system of destruction

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.