Μόναχο, Γερμανία: Σαμποτάζ σε τσιμεντοβιομηχανία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας Κυριακής προς Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, υπάλληλοι μικρής επιχείρησης κάλεσαν τους πυροσβέστες για να αναφέρουν φωτιά στο σπίτι του γείτονά τους. Ο γείτονάς τους, αφού βρισκόμαστε στην βιομηχανική περιοχή στην Detmoldstraße στα βόρεια της πόλης του Μονάχου, δεν είναι παρά ένα τεράστιο εργοστάσιο: το εργοστάσιο σκυροδέματος Max Bögl, το οποίο καλύπτει τον κόσμο με τα σκουπίδια του από το 1929 και απασχολεί, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, 6.500 άτομα σε 40 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Όταν έφτασαν εκεί, οι πυροσβέστες συγκλονίστηκαν. Οι φλόγες καταβρόχθησαν το εργοστάσιο παραγωγής σε διάφορα σημεία. Από τη μια πλευρά έξι μπετονιέρες στις φλόγες, από την άλλη ένας εκσκαφέας, και τέλος, ψηλά στον ουρανό, είναι ο μεταφορικός ιμάντας της εταιρείας που φωτίζει τη νύχτα από τις φλόγες. Παρά το γενικό συναγερμό των πρώτων πυροσβεστών, στους οποίους θα προσχωρήσουν περίπου 50 συνάδελφοί τους, η φωτιά συνεχίζει να προχωράει παντού, και η φωτιά από τν μεταφορικό ιμάντα φτάνει τελικά στην κορυφή του σιλό ανάμιξης, αρχίζοντας να το καταστρέφει, ενώ πολλά συμπιεσμένα χαρτόνια από ένα γειτονικό κέντρο ανακύκλωσης αρχίζουν να μυρίζουν καμμένο. Ήταν περίπου στις 6:30 το πρωί που το σαμποτάζ στο εργοστάσιο σκυροδέματος, το οποίο προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, θα σταματούσε οριστικά.

Στο κόντεξτ της Βαυαρίας, περιττό να πούμε ότι όχι μόνο οι ερευνητές επικοινώνησαν αμέσως για την εγκληματική και εκούσια πτυχή της πυρκαγιάς, ιδίως λόγω του αριθμού των διάχυτων εστιών, αλλά ανέφεραν επίσης ένα «εξτρεμιστικό πλαίσιο», υπενθυμίζοντας ότι «Στο παρελθόν, πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένα στο Μόναχο και στα περίχωρά του, ιδίως σε εργοτάξια, γεωθερμικές και σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις καθώς και σε κεραίες τηλεφώνου. Το τελευταίο περιστατικό είναι ένα κατασκευαστικό τρένο που πυρπολήθηκε στην περιοχή του Μονάχου. » Επομένως, είναι φυσικά η εξειδικευμένη ομάδα ερευνών Raute, ήδη υπεύθυνη για προηγούμενες υποθέσεις που επικεντρώνονται στον «ριζοσπαστικό ακροαριστερό» χώρο, στην οποία η εισαγγελία του Μονάχου έχει εμπιστευθεί τις έρευνες.

Όσο για τη πολυεθνική εταιρεία σκυροδέατος Max Bögl, της οποίας το σύνθημα είναι «Η πρόοδος χτίζεται από τις ιδέες», δρα από τη Σαγκάη μέχρι το Άμστερνταμ και από το Βουκουρέστι έως το Βερολίνο (συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Tesla το 2020 στην τελευταία πόλη), το μόνο που της μένει είναι για να γκρινιάξει για μια πολύ πιο ανατρεπτική σημασία της λέξης «ιδέες». Σε κάθε περίπτωση, αν πρέπει να πιστέψουμε έναν παλιό επαναστάτη, ο οποίος έκλεισε το κείμενό του για την Αντιδραστικότητα στη Γερμανία με μια περίφημη πρόταση, την οποία εξήγησε λίγα χρόνια αργότερα ως εξής: «Το αρνητικό πάθος για την καταστροφή δεν είναι αρκετό για να φέρει τον επαναστατικό αγώνα στο επιθυμητό επίπεδο· αλλά χωρίς αυτό ο αγώνας είναι αδιανόητος, ακόμη και αδύνατος, γιατί δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς βαθιά και παθιασμένη καταστροφή, μια σωτήρια και καρποφόρα καταστροφή γιατί ακριβώς από αυτήν, και μόνο μέσω αυτής, δημιουργούνται και γεννιούνται νέοι κόσμοι».

[Περίληψη των περιφερειακών εφημερίδων της Βαυαρίας (Abend Zeitung & MuenchenTV), 3 Σεπτεμβρίου 2024]

Πηγή: Sans Nom

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.