Κάλεσμα αλληλεγγύης για τον αναρχικό κρατούμενο Μαρσέλο Βιγιαρροέλ στην Χιλή

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΣΕΛΟ ΒΙΓΙΑΡΡΟΕΛ!

Ο σύντροφος Marcelo βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερα από 16 συνεχόμενα χρόνια και δεν κατάφεραν να σπάσουν τη θέλησή του ούτε να νικήσουν το αδάμαστο πνεύμα του.

Πυροβολημένος, βασανισμένος, απομονωμένος – αλλά ακέραιος και αξιοπρεπής, αμετανόητος. Κρατήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών, στη συνέχεια, περνώντας εννέα μήνες στη φυλακή, θα γίνει ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στην Αμερικανική ήπειρο, αφού θα υποστεί μια άλλη μακρά φυλάκιση, από το 1992 έως το 2005. Από τα 51 χρόνια που έχει ζήσει, τα τριάντα τα πέρασε στην φυλακή.

Είναι ένας επαναστάτης δεδομένου ότι, μεταξύ πολλών άλλων τολμηρών ενεργειών, έκλεψε τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τον αγώνα, για τον οποίο διακινδύνευσε και πληρώνει τώρα ακριβά για τη δέσμευσή του και το θάρρος του.

Συμμετείχε στην απαλλοτρίωση της Τράπεζας Ασφαλείας τον Οκτώβριο του 2007 στη Χιλή, κατά τη διάρκεια της οποίας πέθανε ένας αστυνομικός. Δεν χρεώνουν τον Marcelo ως υπεύθυνο για αυτόν τον θάνατο, αλλά καταδικάστηκε για δύο ποινές 7 ετών για ληστεία τραπεζών, ποινές που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019.

Σήμερα, κρατείται στη φυλακή σύμφωνα με ποινές που προέκυψαν κατά τα χρόνια της στρατιωτικής χούντας του Pinochet, του στρατιωτικού εισαγγελέα, που σκοπεύει να του χρεώσει 46 χρόνια φυλάκισης …

Κάτω από τη στρατιωτική δικτατορία, η πολιτική φυλακή δεν υπερέβη ποτέ τα 12 χρόνια σε καμία περίπτωση, από το ’78 έως το ’90.

Ο Marcelo αντιπροσωπεύει όλα όσα μισεί το σύστημα, έναν επίμονο επαναστάτη, ακούραστο, που δεν μπορεί να τον αγγίξει η απόγνωση, το χειρότερο παράδειγμα … γι ‘αυτό τον χρησιμοποιούν για να δώσουν ένα μάθημα.

Τώρα μας χρειάζεται … μια πιθανότητα νομικών διαδικασιών έχει ανοίξει για τις ποινές του που προέρχονται από το στρατιωτικό δικαστήριο και θα μπορούσε να αποτραβηχτεί από τα σαγόνια του εχθρού. Μόνο δικηγόροι μπορούν να το αναλάβουν αυτό και ξεκινάμε αυτή την επείγουσα εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων για αυτά τα έξοδα.

Στρεφόμαστε πρώτα απ ‘όλα σε αναρχικούς συντρόφους και επαναστάτες και κατ’ επέκταση σε όλους εκείνους που απεχθάντονται τον περιβόητο καπιταλισμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενεργούν μόνο όσον αφορά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ζητάμε μία συνεισφορά των 100 ευρώ. Εκατό άτομα και τα έξοδα της διαδικασίας θα καλυφθούν.

Εάν το διαβάσετε αυτό, μην το αφήσετε έτσι και στείλετε τα χρήματα το συντομότερο δυνατό.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του “La Contratertulia” [Counter Talk Show], ένα χαμηλών τόνων μακροχρόνιο αναρχικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Μεταξύ των σημερινών επισκεπτών είναι ο σύντροφος Gabriel Pombo da Silva, ακούραστος επαναστάτης, άλλος ένας θαρραλέος άνθρωπος που ξέρει, δυστυχώς, τι πάει να πει 30 χρόνια φυλακή, και ότι χωρίς δικηγόρους, μπορεί να ήταν ακόμα εκεί.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

-Από τη Western Union (σε οποιοδήποτε ταχυδρομείο). Βάλτε «οικογενειακή βοήθεια» και πάρτε μαζί σας ταυτότητα και μετρητά. Και θα πρέπει να μας διαβιβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επιβεβαίωση και τον κώδικα και το πλήρες όνομα του αποστολέα για να μπορέσουν να κάνουν την ανάληψη.

Στη Daniela Andrea Zapata Silva 15.356.522-8

-Μόνο αν δεν είναι δυνατό να στείλετε με την παραπάνω μέθοδο:
Μεταφορά στο λογαριασμό ES 13 0049 0244 5026 1018 4975 Concept Pedido M.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Παρακαλομε, σας ζητάμε, και σμφωνα με αίτημα του Marcelo, ότι αν μπορείτε, στείλτε μια επιβεβαίωση πληρωμής στο email μας για να επιβεβαιώσετε ότι έφτασαν όλα. (Με τη δεύτερη επιλογή, άμεση τραπεζική μεταφορά, αυτό δεν είναι απαραίτητο).

contratertulia@protonmail.com

Και, σας ζητάμε, να αναπαράγετε, και να διαδώσετε αυτό το ανακοινωθέν με όλα τα διαθέσιμα σε εσάς μέσα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ!

Βίντεο σχετικά με την ιστορία της συλλογικότητας φυλακισμένων αγωνιστών Kamina Libre της περιοχής της Χιλής:

https://archive.org/details/kaminalibre-version-final

Πηγή: Act for freedom now!

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.