Ροδανός, Λυών, Γαλλία: Δεν χαρίζουμε τίποτα στα φασισταριά

Λυών. Το σχολείο που ίδρυσε η Marion Maréchal δέχτηκε επίθεση πριν από ένα αμφιλεγόμενο συνέδριο

Actu/Le Progrès, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα αυτής της Πέμπτης, οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά μεταξύ 54 και 56 rue Denuzière, στο 2ο διαμέρισμα της Λυών. Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα κουτί που στέγαζε έναν ηλεκτρικό μετρητή, σε άμεση γειτνίαση με το Issep (Ινστιτούτο Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών), ένα ιδιωτικό σχολείο που συνιδρύθηκε από τη Marion Maréchal, μια φιγούρα της γαλλικής ακροδεξιάς. Αν και το σχολείο δεν επλήγη άμεσα από τις φλόγες, το κτίριο έμεινε χωρίς ρεύμα. Η διακοπή αυτή συνδέεται με την παρέμβαση της Enedis για την επισκευή των επηρεαζόμενων δικτύων.

Επιπλέον, γύρω στις 11 μ.μ., ανακαλύφθηκαν εχθρικά συνθήματα στην πρόσοψη του καταστήματος: «ACAB», «Φασισταριά», «Καμία γειτονιά για τους φασίστες», με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών γυναικών. Αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε ένα τεταμένο πλαίσιο που συνδέεται με ένα αμφιλεγόμενο συνέδριο με τίτλο «Πώς η τρανς ιδεολογία καταστρέφει ζωές». Αυτή η εκδήλωση καλωσορίζει τη Marguerite Stern, συν-συγγραφέα του αμφιλεγόμενου βιβλίου «Τρανσομανία».

Ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί η σχέση ή όχι μεταξύ της φωτιάς, των συνθημάτων και του αμφιλεγόμενου συνεδρίου. Στο μεταξύ, ενώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των LGBT+, πολιτικά κόμματα, αντιφασιστικά κινήματα και αριστερά πολιτικά κόμματα καλούν σε συγκέντρωση «κατά της τρανσφοβίας» κοντά στο σχολείο.

Πηγή: Sans Nom

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.