Ατλάντα, ΗΠΑ: Συντονισμένη επίθεση σε 23 κάμερες Flock

Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, τρεις ομάδες συμμετείχαμε σε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον συσκευών ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας/καμερών παρακολούθησης της Flock Safety στην μητροπολιτική περιοχή της Ατλάντα. Αυτή η ενέργεια είναι εμπνευσμένη από το ανακοινωθέν «Από ένα ζήτημα αρχής σε ένα ζήτημα τακτικής»[1] που δημοσιεύτηκε στο Scenes from the Atlanta Forest στις 27 Ιουλίου 2024, και μιλάει για την ανάπτυξη τακτικών αντανακλαστικών για συντονισμένες επιθέσεις ως ενίσχυση δύναμης. Η πόλη χωρίστηκε σε τέσσερα τεταρτημόρια, με κάθε ομάδα να επιλέγει ένα τεταρτημόριο. Συνολικά απενεργοποιήθηκαν 23 κάμερες.

13 κάμερες καταστράφηκαν ολοσχερώς με διάφορες μεθόδους. Αρκετές κόπηκαν από τους στύλους και καταστράφηκαν, είτε αφού είχε πέσει ο στύλος είτε επειδή η κάμερα τραβήχτηκε από κάποιον που στεκόταν στους ώμους κάποιου άλλου. Ορισμένα (όχι όλα) τα στηρίγματα των καμερών Flock είναι δύο στύλοι βιδωμένοι μεταξύ τους, οι οποίοι μπορούν να ξεβιδωθούν χρησιμοποιώντας μύτες ασφαλείας T27 που μπορεί κανείς να αποκτήσει εύκολα σε καταστήματα σιδηρικών, έτσι ώστε ολόκληρος ο επάνω στύλος που περιέχει την κάμερα και το ηλιακό πάνελ να αφαιρείται εύκολα σε δευτερόλεπτα!

Οι φακοί 10 κμερών καλύφθηκαν με σπρέι από κάποιον που στάθηκε στους ώμους ενός άλλου. Ενώ αυτό προφανώς προκαλεί λιγότερη οικονομική και υλική ζημιά, είναι γρήγορο και σχεδόν αθόρυβο. Δώστε προσοχή στο πόσο καιρό παίρνει για να καθαριστούν οι κάμερες. Προηγουμένως, πήρε πάνω από ένα μήνα για να αντικαταστήσει η Flock τις κάμερες που σπάστηκαν ή που εξαφανίστηκαν.

Όσο υπάρχει η πολιτική βούληση να μας παρακολουθούν οπουδήποτε και αν στραφούμε, οι κάμερες θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Όσο γίνεται αυτό, πρέπει να βρούμε νέους και δημιουργικούς τρόπους για να τις τυφλώσουμε.

Η Ατλάντα επιστρέφει πάλι στο παιχνίδι ενάντια στην Flock. Θέλει κανείς να σκοράρει υψηλότερα;

-Φιλιά


[1] Σημείωση από το αναρχομηδενιστικό εγχείρημα «Ευλογημένη Η Φλόγα»: Αυτό είναι ένα από τα κείμενα που μεταφράζουμε στα Ελληνικά αυτήν την περίοδο και θα εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: Scenes from the Atlanta Forest

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.