ΗΒ: ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΌ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟ TOBY SHONE

Ο αναρχικός κρατούμενος Toby Shone κρατείται στην κατηγορία Β της φυλακής HM Prison Parc, μια ιδιωτική φυλακή στη Νότια Ουαλία, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι κρατούμενος της κατηγορίας Γ ή Δ, ο οποίος είχε δικαίωμα αποφυλάκισης με προσωρινή άδεια (ROTL) στις 21 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα έγγραφα που έλαβε στις 26 Μαρτίου 2022. Η ROTL είναι η κατ‘ οίκον άδεια από τη φυλακή για την προετοιμασία της αποφυλάκισης. Οι κρατούμενοι της κατηγορίας Β δεν δικαιούνται άδεια κατ‘ οίκον.

Παρά το γεγονός ότι κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο για πολιτικά αδικήματα και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την ιστοσελίδα και τις εκδόσεις του 325.nostate.net, ο Toby κρατείται χωρίς νομική διαδικασία και χωρίς δυνατότητα προσφυγής ως κρατούμενος υψηλού κινδύνου κατηγορίας Β όπου δεν δικαιούται άδεια επιστροφής στο σπίτι. Ένας δικαστικός επιμελητής είπε προηγουμένως στον Toby ότι η κατηγοριοποίησή του είναι συνέπεια των αναρχικών του πεποιθήσεων και του γεγονότος ότι οι αρχές θεωρούν ότι ενεργεί με βάση αυτές τις πεποιθήσεις. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε επίπεδο ανώτερο από τη Μονάδα Διαχείρισης Παραβατών (OMU), με την οποία ο Toby ασχολείται προσωπικά.

Οι πεποιθήσεις του είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία επιδιώκει την έκδοση διατάγματος πρόληψης σοβαρών εγκλημάτων κατά του Toby, το οποίο θα επιτρέψει στην αστυνομία να παρακολουθεί και να ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής του Toby και να παρακολουθεί τους γνωστούς του για πέντε χρόνια. Η διαταγή σημαίνει ότι μπορεί να φυλακιστεί ξανά για επιπλέον πέντε χρόνια σε περίπτωση που παραβιάσει τη διαταγή, η οποία είναι τόσο παρεμβατική, που θα ήταν αδύνατο να μην το κάνει. Η ακρόαση για το SCPO θα γίνει το πρωί της 6ης Μαΐου 2022 στο Bristol Crown Court.

Ο Toby απομακρύνθηκε από το HMP Bristol την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ενώ βρισκόταν στο Bristol, η φυλακή παρακράτησε δύο δέματα με νομικά έγγραφα που του έστειλε η νομική του ομάδα και τα οποία δεν παρέλαβε ποτέ.

Ήταν μόνιμα περιορισμένος στο κελί του στη φυλακή HM Prison Parc μεταξύ 18 και 29 Μαρτίου, χωρίς άσκηση, χωρίς να βγαίνει από το κελί του εκτός από ένα ντους, με ελάχιστη αλληλεπίδραση (οι φύλακες συχνά απλά πετούσαν το φαγητό του στο πάτωμα και έκλειναν την πόρτα), και άρνηση υγειονομικής περίθαλψης την οποία ο ίδιος ζήτησε λόγω μόλυνσης του ματιού του (τώρα έλαβε θεραπεία). Σε αντίθεση με τις περισσότερες φυλακές όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τα δικά του φρούτα και λαχανικά για να συμπληρώσει το φαγητό της φυλακής το οποίο είναι ακατάλληλο για την ανθρώπινη υγεία, η HMP & YOI Parc αρνείται στους κρατούμενους αυτή τη δυνατότητα χαρακτηρίζοντας το φρέσκο φαγητό ως „κίνδυνο για την ασφάλεια“. Αναγκάζουν επίσης τους κρατούμενους να επιλέξουν μεταξύ της τηλεφωνικής πίστωσης για να παραμείνουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους και των ειδών πρώτης ανάγκης από το κατάστημα της φυλακής. Στις περισσότερες φυλακές, η τηλεφωνική πίστωση είναι επιπλέον της εβδομαδιαίας δαπάνης για επιπλέον τρόφιμα και είδη υγιεινής, αλλά στο Parc η τηλεφωνική πίστωση πρέπει να αγοράζεται από το εβδομαδιαίο επίδομα δαπανών.

Η διευθύντρια του HM Parc, Janet Wallsgrove, τιμήθηκε φέτος από τη βασίλισσα με το βραβείο OBE για “ τις υπηρεσίες της στην υπηρεσία των φυλακών“. Η HM Prison Parc είναι πρωτοπόρος στη δουλεία στις φυλακές και συστηματικά κλείνει νεαρούς παραβάτες και ενήλικες πέρα από το νόμιμο όριο. Ένας κρατούμενος στην πτέρυγα του Toby έχει κλειδωθεί για 24 ώρες την ημέρα επί 18 ημέρες. Αυτό είναι βασανιστήριο, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Parc εφαρμόζει αυτό το είδος καθεστώτος – η φυλακή αυτή διοικείται από την G4S, οι φρουροί της οποίας είναι διάσημοι για τη δολοφονία του Αγκολέζου Jimmy Mubenga σε ένα επιβατικό αεροπλάνο γεμάτο κόσμο στις 12 Οκτωβρίου 2010.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Toby στη διεύθυνση:

Toby Shone A7645EP
HMP Prison Parc
Heol Hopcyn John,
Coity,
Bridgend CF35 6AP
UK

Δωρεές μπορούν να γίνουν στα εξής:

The Bottled Wasp
Sort Code: 08-92-99
Acc No: 65601648
IBAN: GB35 CPBK 0892 9965 6016 48
BIC: CPBK GB22
Ref: ADREAM

Αναλάβετε δράση ως αλληλεγγύη με τον Toby!

Στον διάολο το σωφρονιστικό σύστημα

Μετάφραση ΔΟ ΕΗΦ
Πηγή ActForFreedom Now!

Schreibe einen Kommentar

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht.