Marin-Epagnier, Ελβετία: Σαμποτάζ κατά της Lafarge-Holcim

Στο πλαίσιο των Διεθνών Ημερών Δράσης κατά του σκυροδέματος που ξεκίνησαν οι Εξεγέρσεις της Γης , αποφασίσαμε να στοχεύσουμε τον περιφερειακό ηγέτη που βρίσκεται πίσω από πολλές τσιμεντένιες κατασκευές: E. Bühler & Fils στο Marin-Epagnier (Neuchâtel, Ελβετία). Το τεράστιο λατομείο τους, το οποίο διαχειρίζεται η Lafarge-Holcim, εκμεταλλεύεται και προετοιμάζει το κύριο συστατικό του σκυροδέματος: το αμμοχάλικο. Παραλύοντας τα εργαλεία τους που παρέχουν τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα της τεχνητοποίησης, ελπίζουμε να έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την υπόλοιπη διαδικασία.

Για αυτήν την περίπτωση, και ενόψει της κατάστασης, μας φάνηκε πιο σημαντικό να προτιμήσουμε μια άμεση, διακριτική, στοχευμένη δράση αφοπλισμού, παρά μια αβλαβή συμβολική ενέργεια . Πραγματοποιήσαμε λοιπόν ένα μικρό νυχτερινό σέρβις στα πολυάριθμα μηχανήματα που βρίσκονταν στον χώρο: ειδικότερα προσφέροντάς τους λίγο καλό λειαντικό στις δεξαμενές λαδιών και καυσίμων τους. Χρησιμοποιήσαμε επίσης προσαρμοσμένα πιστόλια γράσου με 1/4 λειαντικό για να δώσουμε λίγη ώθηση σε διάφορα κρίσιμα σημεία λίπανσης . Αυτή η μικρή περιπέτεια πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από τις Ημέρες Δράσης για να αφήσουμε τις ουσίες να κάτσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα μπλοκ κινητήρα και στις αρθρώσεις αυτών των μεγάλων τεράτων. Ήμασταν γεμάτοι χαρά που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την αμυντική χειρονομία γνωρίζοντας ότι αυτές οι μηχανές είναι τα όπλα των θεριστών με τα οποία επιτίθενται καθημερινά στην ίδια τη δυνατότητα της ζωής στη γη. Είναι καιρός, για πρώην ακτιβιστές που νιώθουν έτοιμοι, να οργανωθούν για να αρχίσουν να αντεπιτίθενται. Οποιαδήποτε συσκευή και υποδομή που με κάποιο τρόπο μετατρέπει τα φυσικά οικοσυστήματα σε νεκρά προϊόντα αξίζει να τεθεί εκτός κινδύνου. Είθε το σκοτάδι να γίνει συνεργός μας στους μελλοντικούς μας αγώνες!

Και κατά τα άλλα, όσον αφορά τη «μικρή» «οικογενειακή»  επιχείρηση E. Bühler & Fils , μάθαμε ότι είχε αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από ενάμιση αιώνα. Τόσο πολύ που πλέον καταλαμβάνει μεγάλη θέση στη γαλλόφωνη Ελβετία: μια θέση αρκετά σημαντική ώστε να έχει κάνει τον γίγαντα Lafarge-Holcim να θέλει να τα αγοράσει. Η τοπική επιχείρηση συνίσταται στο άδειασμα της λίμνης Neuchâtel από την άμμο και τα μπάζα της και στη συνέχεια στην τεχνητή κατασκευή της γης με άθλιες κατασκευές και δρόμους . Υπενθυμίζουμε: Η Lafarge-Holcim παραμένει η πιο ρυπογόνος εταιρεία στη χώρα. Δεν μπορούμε πλέον να μετράμε τα σκάνδαλα που σέρνουν αυτοί οι εγκληματίες του κλίματος πίσω από τα βρώμικα πόδια τους. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τη χρηματοδότηση του Daesh και τις διάφορες περιπτώσεις ρύπανσης των υδάτων, καθώς και προβλήματα με τη δημόσια υγεία. Η επιχείρησή τους μας σκοτώνει και οι ηγέτες μας τους αφήνουν να συνεχίζουν ατιμώρητοι. Η Lafarge-Holcim βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στη διαδικασία ισοπέδωσης του δάσους του λόφου Mormont (1312 Eclépens, Ελβετία) για να επεκτείνει το λατομείο της. Το Holcim(-tier) μας αηδιάζει !   

Με αυτή τη χειρονομία, θα θέλαμε να δείξουμε την υποστήριξή μας σε όλους τους συντρόφους στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και αλλού στον κόσμο, που αντιστέκονται στους κλιματικούς εγκληματίες. Και φυσικά, στέλνουμε καλοσύνη σε όλα τα θύματα της δικαστικής καταστολής σχετικά με τη δράση του Bouc-Bel-Air, στον Jérémy και σε όλους τους άλλους που υφίστανται τη δικαστική και σωματική βία συνένοχων κρατών.

Από τη συμμορία Tong

Το ιστολόγιο των ημερών δράσης ενάντια στην Lafarge-Holcim και στον τσιμεντένιο κόσμο: https://journeescontrelebeton.noblogs.org/

Και για έμπνευση αλλού: Το ιστολόγιο SansNom:

https://sansnom.noblogs.org/
και
https://attack.noblogs.org/

Πηγή: Sans Nom

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.