Ανάληψη ευθύνης για την εμπιστρική επίθεση στην αντιπροσωπεία Renault

Ήταν 15 Οκτώμβρη ξημερώματα, ο ουρανός ήταν απόλυτα σκοτεινός. Μέρα δημοτικών εκλογών. Περιμέναμε τους ψηφοφόρους και τους μπάτσους να κινούνται στη γειτονιά. Οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι. Φτάσαμε στον στόχο μας. Κοιταχτήκαμε με αυτή τη σπίθα στα μάτια μας. Όλα ήταν καθαρά. Τίποτα δεν μας εμπόδιζε. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την δράση σκεφτήκαμε αν αξίζει, ο φόβος πήρε τη θέση του, όμως αξίζει για όλους τους λόγους του κόσμου. Η αποφασιστικότητα, η φλογισμένη καρδιά παίρνει τη θέση του φόβου. Είναι μια από τις λίγες στιγμές που χαμογελάς. Δίνουμε το τελικό ΟΚ. Το άτομο ενεργοποιεί τον εμπρηστικό μηχανισμό, τον τοποθετεί κάτω από το αυτοκίνητο. Κάνει το σήμα. Απομακρυνόμαστε, ο καθένας με τη σειρά του, βλέποντας ότι κανείς στη γειτονιά δεν πρόσεξε τι είχε συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα, όταν ήμασταν μακριά, στην ασφάλεια του σκοταδιού της νύχτας, η συσκευή ενεργοποιήθηκε και μετέτρεψε πέντε αυτοκίνητα σε φλεγόμενο χάος. Αν οι γείτονες δεν είχαν ξυπνήσει από τον ήχο της φωτιάς, η σειρήνα της πυροσβεστικής σίγουρα τους ξύπνησε.

Το μόνο πράγμα που έχει νόημα σε αυτόν τον άθλιο κόσμο που ζούμε είναι να προσπαθήσουμε να τον καταστρέψουμε συθέμελα. Να του αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτή η μικρή δράση είναι μια συμβολή σε αυτή την αντίσταση. Είναι επίσης μια πρόσκληση σε άλλα άτομα και ομάδες να συμμετάσχουν. Υπάρχουν παντού κρατικοί και καπιταλιστικοί στόχοι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και να ξεπεράσουμε τους φόβους μας ατομικά και συλλογικά.

Σε μια εποχή που η απογοήτευση και η ματαιότητα έχουν επικρατήσει, απαντάμε ότι δεν χρειάζεται να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε ένα παρόν που μας σκοτώνει. Με ή χωρίς ελπίδα θα αγωνιζόμαστε πάντα.

Αρνούμαστε να ενσωματωθούμε σε ένα σύστημα που συνθλίβει τις ζωές μας. Οι επιθυμίες μας δημιουργούνται και ελέγχονται από την οικογένεια, την εκπαίδευση, την τηλεόραση. Ο λόγος που είμαστε χρήσιμοι για την εξουσία είναι επειδή κερδοφορούν εις βάρος μας και κάθε τέσσερα χρόνια μας πετάνε ένα χαρτί για να επιλέξουμε ποιος θα διαλύει τις ζωές μας και έτσι μας πουλάνε το παραμύθι της ελευθερίας. Δεν παλέυουμε για μια καλύτερη δημοκρατία που θα μας δίνει περισσότερα ψίχουλα, που θα μας κάνει καλύτερους καταναλωτές, που θα σκοτώνει λίγο πιο πολιτισμένα. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, για την αναρχία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την καταστροφή του κράτους, του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, της κοινωνίας και της εξουσίας.

Πόσες ακόμα κρατικές δολοφονίες, πόσοι ακόμα πόλεμοι, πόσες ακόμα μετανάστριες πρέπει να πνιγούν και να καούν, πόσα ακόμα τρένα πρέπει να συγκρουστούν. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να ξυλοκοπηθούν και να πεταχτούν από ένα πλοίο, πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να κλείσουν σε μια γκαραζόπορτα και να δολοφονηθούν μπροστά στα ένοχα μάτια των εργαζομένων;

Πόσες φορές πρέπει το κράτος να οπλίσει το χέρι του μπάτσου που πυροβολεί και δολοφονεί όποιον δεν υπακούει στις εντολές του και αμφισβητεί την εξουσία του, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να την πετάξουμε στη φωτιά. Στη φωτιά που μπορεί να καταφέρει να δημιουργήσει πλήγματα σε όσους καταπιέζουν τις ζωές μας. Το μόνο που μένει, στον πόλεμο που έχουμε με το κράτος, τον καπιταλισμό, την πατριαρχία είναι να γίνουμε ενα ορμητικό κύμα αντίστασης. Να ξαναφέρουμε τη σύγκρουση στην καθημερινότητα και να καταπνίξουμε την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, την εξουσία.

ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ Ο NAHEL ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΠΆΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΆ ΧΡΉΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΌΠΟΥΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΠΆΤΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ.

ΕΚΔΙΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΡΟΜ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ 

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Υ.Γ Σε γενικές γραμμές, δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένους λόγους για να επιτεθούμε στις πολυεθνικές εταιρείες, διότι όλες είναι σκατά. Ωστόσο, η Renault παράγει και πουλάει αυτοκίνητα και όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζει περιπολικά και κλούβες. Η Renault είναι μια εταιρεία αυτοκινήτων που ανήκει εν μέρει στο κράτος της Γαλλίας. Και το Γαλλικό κράτος επέκτεινε πρόσφατα τη συνεργασία του με το ελληνικό κράτος. Εκτός από την πώληση όπλων στην Ελλάδα (μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία) Γάλλοι μπάτσοι είχαν έρθει στην Ελλάδα με σκόπο να εκπαιδεύσουν μπατσους για παρακολούθηση με κάμερες και για προηγμένο έλεγχο του πλήθους. Η Γαλλία υποστηρίζει επίσης το ελληνικό κράτος και τη Frontex στον πόλεμο κατά των μεταναστών.

Πηγή: Athens Indymedia

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.