Τουλούζη (Haute-Garonne): Αντιμιλιταριστικό σαμποτάζ της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας

Να σαμποτάρουμε τους πολεμικούς τους δρόμους

Indymedia Lille, 4 Οκτωβρίου 2024

Τη νύχτα της 3ης προς την 4η Οκτωβρίου 2024, σαμποτάραμε τις σιδηροδρομμικές γραμμές που ξεκινάνε από την Τουλούζη προς τα νοτιοδυτικά. Εκεί κοντά γράφτηκε και ένα σύνθημα: «Να σαμποτάρουμε τους πολεμικούς τους δρόμους».

Οι δρόμοι ων νεοφιλελεύθερων πολέμων διασχίζουν όλες τις χώρες χάρη στους σιδηρόδρομους.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος χτίζεται εδώ στην Ευρώπη. Οι υποδομές μεταφορών αποτελούν ουσιασική βάση για την ανάπτυξή του.

Η TSI (Πρωτοβουλία Διατλαντικής Ασφάλειας) ως μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος στρατιωτικής κινητικότητας συνέταξε μια έκθεση τον Απρίλιο του 2020. Στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας εμπορευματικών και ψηφιακών συνδέσεων εντός και εκτός Ευρώπης. Αυτή η έκθεση καταλήγει σε νέες συμφωνίες μεταξύ σιδηροδρομικών εταιρειών και στρατιωτικών εταιρειών.

Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιταλία μεταξύ Leonardo (εταιρεία όπλων) και RFI (ιταλικό σιδηροδρομικό δίκτυο).

Στη Γαλλία, η SNCF ήταν περήφανη που ήταν η πρώτη βιομηχανία που προσκλήθηκε στην παρέλαση της 14ης Ιουλίου, για να τιμήσει τη συμμετοχή της στην προσπάθεια επανεξοπλισμού της χώρας και την υλικοτεχνική της υποστήριξη. Δεν είναι η μόνη, πολλοί άλλοι επωφελούνται από τη συνεχιζόμενη καταστροφή, από την αγορά όπλων μέχρι αυτή της ανοικοδόμησης. Η νοτιοδυτική περιοχή της Τουλούζης φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, το SNCF, το Thalès, το Airbus, το Safran και άλλους κερδοσκόπους του πολέμου. Συμβολικά, τουλάχιστον για μια μέρα, οι εργαζόμενοί τους δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη δουλειά σήμερα το πρωί, ζητούμε συγνώμη από τον περιπλανώμενο κόσμο που ήθελε απλώς να κάνει μια βόλτα.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Βαλκανικής Αναρχικής Έκθεσης Βιβλίου 2024: «Κάλεσμα δράσης ενάντια στον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό (1-10 Οκτωβρίου 2024). Αυτή την περίοδο καλούμε τον καθένα,στην περιοχή του και με τον τρόπο του, να οργανώσει δράσεις ενάντια στις συνθήκες του πολέμου: εθνικισμός, μιλιταρισμός, πατριαρχία, πολιτική αποκλεισμού κ.λπ. Καλούμε για δράση ενάντια στη βιομηχανία όπλων και τη μεταφορά όπλων, ενάντια σε όλους τους εθνικούς στρατιωτικούς μηχανισμούς, τους πολυεθνικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς και την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών μας. »

Αλληλεγγύη με όλους τους λιποτάκτες, όσους αντιστέκονται στον πόλεμο και τους αντιρρησίες συνείδησης Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.


Haute-Garonne: Η κυκλοφορία της SNFC διακόπηκε όλη την Παρασκευή λόγω βανδαλισμού

La Dépêche, 4 Οκτωβρίου 2024 (απόσπασμα)

Οι εργαζόμενοι της SNCF θα εργάζονται σκληρά όλη τη νύχτα για να συνεχίσουν την επισκευή των σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ του σταθμού Saint-Agne στην Τουλούζη και του Portet-sur-Garonne, που αποτέλεσε στόχο μιας πράξης βανδαλισμού το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Τα ξημερώματα βρεθηκαν καμμένα καλώδια σε κάθε πλευρά του δρόμου, στους πρόποδες του Chemin des Côtes de Pech-David.

ΟΙ ζημιές αυτές οδήγησαν σε πλήρη διακοπή στις πρώτες πρωινές ώρες στις γραμμές μεταξύ Τουλούζης και Auch, Latour-de-Carol και Pau. Η κυκλοφορία μπόρεσε να αποκατασταθεί αργά σε αυτούς τους άξονες κατά την διάρκεια της ημέρας, με ρυθμό κυκλοφορίας ένα τρένο την ώρα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για να αντισταθμιστούν αυτές οι διακοπές και να διατηρηθεί η υπηρεσία για τους πελάτες, τέθηκαν σε λειτουργία εφεδρικά λεωφορεία και οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να πάρουν το παραδοσιακό δίκτυο λεωφορείων ή να πάνε στο Saint-Cyprien με το μετρό για όσους ήθελαν να πάρουν το TER προς το Auch.

Η SNCF, η οποία υπέβαλε καταγγελία, ανέφερε στο τέλος της ημέρας ότι η κυκλοφορία θα πρέπει να επανέλθει κανονικά μόνο από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ θα περιμένει να γίνουν οι επισκευές και όλοι οι έλεγχοι. Στο μεταξύ, η κίνηση θα παραμείνει σημαντικά μειωμένη στα δρομολόγια Auch, Pau και Latour.

Πηγή: Sans Nom

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.